(About the author Kåre Bluitgen: English version below)

Jeg er født den 10. maj 1959 i Bistrup ved Furesøen. Jeg gik på Bistrupskolen 1965-1974 og på Birkerød Statsskole fra 1974, til jeg med nød og næppe tog studentereksamenen i 1977.
Herefter havde jeg mit livs eneste reelle arbejde i syv måneder som pædagogmedhjælper i en børnehave. Jeg har dog også været tilkaldelærervikar i bl.a. Farum, men holdt mig ellers ude af arbejdsmarkedet bl.a. pga. mit omfattende politiske arbejde og mine mange cykelture.
I 1980 gjorde jeg to meget anbefalelsesværdige ting: et halvt års rejse i revolutionernes Mellemamerika og fire måneder som elev på Krogerup Højskole.
I årene 1982-1986 tog jeg læreruddannelsen på Københavns Dag- og Aftenseminarium og begyndte efter sommeren på Danmarks Journalisthøjskole. Her blev jeg færdig i 1991. Jeg har dog aldrig arbejdet som lærer eller journalist.
Jeg har gennem årene foretaget adskillige rejser som research til fagbøger og romaner, bl.a. i Nordkorea, Afghanistan, Eritrea, Sydafrika, Mexico, Kurdistan og Burma. Hertil kommer rejser til bl.a. Haiti og Liberia i forbindelse med skrivning af børnefilmmanuskripter.
Jeg har undervist som sommerlærer på Vallekilde Højskole i fagene moralfilosofi og journalistik. Derudover har jeg afholdt et større antal seminarer og foredrag i mange sammenhænge hovedsagelig om egne bøger, men også om politiske, historiske og etiske emner.
Jeg arbejder også nu og da som oversætter fra engelsk, norsk og svensk, jeg skriver teaterstykker, og jeg har siden 1994 kunnet leve som forfatter især på grund af den gavmilde danske ordning med bibliotekspenge for de bøger, jeg har stående til udlån for alle. Jeg fungerer også som forlægger i mindre omfang.
Jeg er tidligere cykelrytter, i dag hockeyspiller ... og aktiv roligan. Jeg bor på Nørrebro i København, men rejser tit, især i Den Tredje Verden, som hele mit liv har været det emne - og de mennesker - jeg mest, og med stor glæde, har beskæftiget mig med.

Kåre Bluitgen was born in 1959, just outside Copenhagen. He is a qualified teacher and journalist, but has been working as a writer since 1994. His works can be seen below the 'Titles and prizes' tab of his website, including a wide range of novels for both children, teenagers and grown-ups. In addition, there is non-fiction, plays, films etc. Kåre Bluitgen has also worked as a translator, lecturer, publisher, and instructor in Folk High Schools in Denmark. Kåre Bluitgen has written both historical novels and fantasy, but often the themes to his books have been based on political, religious and philosophical subject matter. He has travelled over much of the world in connection with his books and films, North Korea, Eritrea, South Africa, Mexico, Kurdistan, Kirgizstan, Burma, Haiti and Liberia, amongst others. He has received a number of the most distinguished prizes for Danish literature for his internationally orientated works, and his books have been translated into various languages.

”Kvinderne ved Den Gale Flod” (2007) er en roman om skæbner i Nepal under den afsluttende fase af borgerkrigen. Øverst er jeg i junglen sammen med kommunistiske kammerater, nederst på besøg hos den lokale imam.

Fotos: Preben Thorup.

webdesign:yes-yes.dk