fimbulsommer

Forlaget Tøkk har flg. bøger i sit bagkatalog:

Fimbulsommer
En antologi om klimaforandringer, miljø og forbrug skrevet af ni kendte danske børne- og ungdomsbogsforfattere over temaet: Hvad med vores efterkommere, der må nøjes med de rester af fremtid, som vi levner til dem?
Af Jesper Wung-Sung, Kenneth Bøgh Andersen, Glenn Ringtved, Line Knutzon, Kåre Bluitgen, Martin Petersen, Trine Andersen, Nanna Gyldenkærne og Lise Bidstrup. Tegninger Mette Marcussen.
Pris 59 kr. 10 % rabat ved klassesæt.

Findes også som e-bog. (Her er Bøgh Andersens og Bidstrups noveller erstattet af Bent Hallers klimagyser Gæsterne.)

 

 

 

 

 

 

Død og begravet
Skønlitterær antologi fra 1600-tallet til dagens multikulturelle samfund for de 10-14 årige. Udgivet 2007.
Bagsidetekst: Mennesker bliver født og dør i en uendelig kæde af liv, der afløser hinanden. Historierne i denne bog viser nogle af dødens ansigter, som mennesker i Danmark har oplevet gennem århundrederne. Her er både den voldsomme død og det stille savn. Her er gru, sorg og glæde over livet trods alt.
Forfattere: Anne-Grethe Dahms, Benni Bødker, Nils Hartmann, Nanna Gyldenkærne, Daniel Zimakoff, Adil Erdem, Kåre Bluitgen.
Vignetter: Mette Marcussen.
Pris: 29,-

Jeppe på bjerget (på tyrkisk, arabisk og urdu)

En gendigtning af Ludvig Holbergs klassiker gennemillustreret af Dorte Karrebæk og gendigtet for børn af Kåre Bluitgen.
De tre udgaver henvender sig til indvandrerbørn i Danmark, der har modersmålene tyrkisk, arabisk eller urdu, og som her i tekst og tegninger får serveret en af danmarkshistoriens absolutte perler: et indblik i den danske folkesjæl - dengang og nu.
Pris: 45,-

Svinemusklen og andre tekster om unge, handicap og kærlighed

Skønlitterær antologi for de 12-16 årige. Udgivet 2003.
Bagsidetekst: Det er svært at se lækker ud, hvis man ikke kan holde på sit mundvand, og det er svært at score fra en kørestol, men drømmen om kærlighed ser ikke anderledes ud for unge med et handicap, end den gør for alle andre.
Forfattere: Daniel Zimakoff, Bente Clod, Charlotte Blay, Lise Helledie, Louis Jensen, Jesper Wung-Sung, Kåre Bluitgen, Rune T. Kidde.
Udsolgt.

Fra Saxo til sjette maj. Fortællinger fra danmarkshistorien 1180-1945

Skønlitterær historisk antologi for de 10-14 årige. Udgivet 2002.
Bagsidetekst: Danske forfattere fortæller om nogle af danmarkshistoriens dramatiske begivenheder og farverige personligheder, magtfulde og afmægtige.
Forfattere: Palle Petersen, Martin Jensen, Nils Hartmann, Bjarne Dalsgaard Svendsen, Kåre Bluitgen, Gerd Rindel, Maria Helleberg, Martin Petersen.
Illustrationer: Kirsten Raagaard.
Pris: 19,-

Oprydning og andre historier om miljø

Skønlitterær antologi for de 12-15 årige. Udgivet 2001.
Bagsidetekst: Ti tekster som spænder fra løbende vandhaner over den store miljøkatastrofe til spørgsmålet om, hvem der skal være Guds efterfølger.
Forfattere: Bent Haller, Bodil Bredsdorff, Anne Strandvad, Søren Vagn Jacobsen, Martin Petersen, Charlotte Blay, Flemming Jarlskov, Arne Herløv Petersen, Kåre Bluitgen, Bent Rasmussen.
Udsolgt.

Flaksende hjerter

Skønlitterær antologi for de 13-16 årige om livsfarlig og livsnødvendig kærlighed. Udgivet 2000.
Bagsidetekst: Alle teksterne i denne bog handler om mennesker, der holder noget af hinandens liv i deres hænder, hvad enten de ønsker det eller ej, og hvad enten de tør det eller ej. Bogen indeholder noveller, digte, tegneserie, journalistik og drama, og det hele drejer sig om den vanskelige kærlighed og det ansvar, som følger med.
Forfattere: Daniel Zimakoff, Jakob Strid, Søren Jessen, Helle Helle, Katrine Marie Guldager, Dorte Karrebæk, Sulaima Hind, Nanna Gyldenkærne, Kåre Bluitgen.
Pris: 19,-

Erobrerne

Roman for unge og voksne om Mexicos erobring 1519-1521 – og et nutidigt erobringsforsøg. Udgivet 1995.
Bagsidetekst: Det var Malenes idé, at vi skulle rejse til Mexico, men jeg var ikke svær at overtale. To måneder alene med Malene, dag og nat. Sammen skulle vi rejse i Hernán Cortés’ fodspor ad den rute, Mexicos erobrere fulgte mod hovedstaden, hvor fjer og blomster blev værdsat højere end guld. Sammen ville vi tæt på et af de største dramaer i verdenshistorien. Dengang var jeg ikke opmærksom på, at de største dramaer ikke altid ender i historiebøgerne. At de udspiller sig her og nu, at de største erobringer ikke nødvendigvis gælder guld og nationer. At de involverer mig. Og Malene.
Pris: 70,-

Fås også som e-bog.

Alle priser er plus forsendelse.

 

Forlaget Tøkk er opkaldt efter jættekvinden Tøkk. Dengang guden Balder i sin selvglæde troede sig usårlig, men blev dræbt af en pil smurt i misteltenens gift, endte han i dødsriget Hel. For at få ham ud herfra måtte guderne, aserne, gå til både alfer, dværge, mennesker, vætter, nisser og selv jætterne og bede dem om at sørge over Balder, og også til fuglene og de vilde dyr, tyrene, bjørnene, jernmalmen og træerne, selv syg­dommene. Og alle sørgede, men som det hedder i Odins hvisken:
”Aserne går den lange tur i alle verdener, og overalt bliver der udgydt tårer. Til sidst kommer de til en klippehule, her sidder den gamle jættekæl­ling Tøkk. De beder hende græde.
”Hvorfor skulle aser gå før jætter?” spørger hun dem. ”Hvorfor skulle høvdin­ge og stormænd gå før tiggere og trælle? Lad Hel beholde, hvad der er Hels.”
Sådan fødes ligheden, men det er en svær fødsel, og barnet er ikke fuldbårent, tiden er kort og alligevel ikke inde, men den er dog til stede i verden.”

webdesign:yes-yes.dk