Nisserne. Gårdnisser, drillenisser, julenisser - og alle de andre
Illustrationer: Mette Marcussen
166 sider
228 kr.

Der er nisser overalt, hele året. På gårde, i kirker og møller. Og sikkert også hjemme hos dig, i hvert fald til jul. Du kan høre mere om dem alle sammen her. Det er ikke alle, der kan se nisser, men nogle kan. Mange børn kan. Og nogle hunde, uha!
Der er nisser, som hjælper, og der er nisser, som driller. Der er endda dem, man nødig vil have boende. Men der er også dem, man meget nødig vil have flytter. Så i en hyggekrog, i din seng eller under julestjernen: Find én, der vil læse historierne om nisserne op for dig. Der er også meget, de voksne ikke ved om nisser.
(Større børn og voksne kan i efterordet bliver klogere på nissens kulturhistorie i Danmark.)

”Nisserne er en antologi til højtlæsning og selvlæsning for store børn og voksne. En del af bogens ti noveller er inspireret af kendt stof, som turneres med en alternativ og nissesolidarisk vinkel. Mette Marcussens collager er med til at hæve bogens kvalitet. Alle Marcussens nisser har deres egen personlighed. Kåre Bluitgen behandler nisserne som en undertrykt minoritet, og det giver en engageret tekst, som udfordrer kirke og troshierarkier i historisk efterrationalisering. Hvorfor har engle fået forrang for nisser? spørger Bluitgen i indignation – og nok også lidt for sjov.”       (Weekendavisen)

Hyggelig højtlæsning for alle juleglade læsere fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 10 år.            (Lektørudtalelse, DBC)

9788793141735

webdesign:yes-yes.dk