Mod havet
mod himlen
560 sider
248 kr.

I et Nigeria plaget af korruption, arbejdsløshed og spild af enorme menneskelige og materielle ressourcer er japa, at søge grønnere græsgange i Europa, et tiltrækkende alternativ. Gracious vælger, hårdt presset af familien, strømmen af mennesker mod nord sammen med sin datter. En rejse gennem krigszoner og pengeafpressere, men hvor håbet om en rimelig tilværelse, i det mindste for datteren, vejer tungest.

Mod havet mod himlen er en roman om den nød og det begær, der presser eller lokker mennesker til at kaste sig ud i desperate og i værste fald livsfarlige valg for dem selv og deres børn. Den er også en fortælling om den ofte ganske tynde, men afgørende, grænse, der er mellem at være migrant og flygtning. Og om koloniserede sind og moderne slaveri.
Men romanen er også en fortælling om det sammenhold, der kan opstå mellem mennesker i samme umulige livssituation, og om den kærlighed mellem en mor og en datter, der kan få den voksne til at træffe beslutninger, der under normale omstændigheder ville blive betragtet som forkastelige.

Forfatteren har et enestående talent for verdens blinde vinkler. Og "Mod havet mod himlen" er en kraftpræstation, der må slå enhver læser omkuld. Denne roman er ikke bare litteratur. Den er også et dokudrama, en stjernekaster og en klyngebombe.     (Kristeligt Dagblad)

9788793141803

webdesign:yes-yes.dk